Eshtë rizbuluar kisha e parë e trevave shqiptare, objekt ky që i përket shek. XIV. Kjo ndërtesë, është e para kishë në trevat shqiptare dhe në të, ka shërbyer misioni i parë kristian në Shqipëri. Kjo pra ishte katedralja e pare e dioqezes se Shkodres.Rendesin e kesaj Kishe e deshmojne dy arqipeshkvinjt Imzot Pjeter Mazreku arqipeshkev i Tivarit dhe Imzot Orsini ipeshkev i Lezhes ku mbeti nen kujdesin e tyre per 10 vjet. Sipas shkrimeve, ne vitin 1654 kisha e Shen Shtjefnit ne Barbullush u be selia e pare e ipeshkvit te Shkodres Imzot Pjeter Bogdani i cili qendroj 17 vjet.
Sipas te dhenave kisha e Shen Shtjefnit mori goditjen e fundit me te madhe nga termeti i 1 qershorit 1905 ku ne Barbullush pati 9 balle.

13417425_629836617166741_5227406368269891920_n