Vizitorët mund të luajnë “Farmer for the Day” dhe të mësojnë se si ndihet për të bërë dhe për të ngrënë ushqim tradicional i bere ne shtepi. Thjesht askund tjetër në Shkoder nuk mund të ‘jetosh jetën’ në një fermë organike. Familjet gëzojnë Përvojën e Fermes, vizitojnë mini kopeshtin e Shpendeve, ndërsa fermerët e vegjël (6-12 vjeç) mund të shijojnë aktivitete të mbushura me argëtim duke përfshirë brumin dhe pjekjen, marrjen e perimeve dhe përgatitjen e pjatave për drekën e tyre të shëndetshme ne Gardenland.